Под небето

Паника в транспортния бранш заради обесилия се наш тираджия в Гърция

Image title
Истинска паника цари в транспортния бранш след самоубийството на български тираджия в Гърция преди няколко дни. Шофьори и босове на компании за превоз на товари са в шок и ужас, тъй като в гилдията вървят куп слухове, сред които и този, че колегата им Владимир Мазнев се е обесил заради космически акт, съставен му от местните катаджии. Ужасени от смъртта на Владимир Мазнев професионални шофьори са категорични, че информацията в медиите била изкривена, за да се прикрие дипломатически скандал между България и Гърция, тъй като и без това в момента отношенията между страните са крайно обтегнати. Човекът си е надянал примката заради акт от 3 хиляди евро. Поне така се говори в нашите среди. Може и мит да е, но по всичко личи, че е бил смачкан психически. От какво, питаме ние? В момента в Гърция не е за шофиране. Видят ли българска регистрация, махат палката, а после махат и главата на шофьора. Всеки от нас го е шубе да минава граница, тъй като все нещо неизрядно може да бъде открито по камионите ни, коментира пред Под тепето притеснен от ситуацията в южната ни съседка тираджия, който пожела да остане анонимен. Той и колегите му са категорични, че Владимир не е оставян без пари и храна и не това е причината да посегне на живота си. Ние, по нашенски, веднага треснахме вината на работодателя му. Доколкото разбрахме собственикът на транспортната фирма е реагирал адекватно в ситуацията. Колегата обаче е бил открит мъртъв на паркинг на магистралата между Солун и Атина. Намерили го да виси на ремъци за връзване на товари в тира, разказват професионални шофьори, които пътуват постоянно за Гърция. 
Според официалната информация, гръцки катаджии били спрели камиона на Мазнев, тъй като гумите му били износени. Тирът бил отбит на паркинг на 80 километра от Атина. Шофьорът нямал пари у себе си и се свързал с фирмата работодател, от където го уверили, че ще му доставят нови гуми.
Гърците изкараха историята така, че едва ли не се е самоубил от глад. Та при нас  висенето по паркинги с дни си е част от работата. Винаги си помагаме и никой не е оставал гладен или жаден, или без пари. Пълни глупости, допълват картинката колеги на покойния Мазнев. Шефът му Иван Миндев съобщи пред медии, че според полицейския протокол в шофьора са намерени достатъчно евро и левове, а в камиона е имало чанти с храна. Той споменава за акт от 650 евро, съставен заради гърнето, което вдигало повече шум от допустимото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина