Осмокласнички пред Хуманитарната: Няма да приемем друг на мястото на Данев

Под небето

Image title
Докато се провеждаше срещата между министъра на образованието Николай Милошев и директорката на Хуманитарната Соня Киркова, 5 момичета от класа на Христо Данев коментираха случващото се. Факт е, че те са силно разстроени.

Те обясняваха за припаднала учителка по време на час. За безсилието на заместничката на Данев да се справи с бунтуващите се деца. За вметките на ръководители на школото от типа: „Заради вашите глупости пием хапчета“. Нещата отиват на бой, коментираха момичетата от 8б клас. Мен ме е страх от зам.-директора г-н Събев, защото той каза, че не иска да се раздухва това с учителката, а сега всички знаят заради нас, обясняваха те. Две от децата са участвали в първия Харлем Шейк с учителя си по английски и всички са герои във втория танц, който са организирали протестно в двора на „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Последният работен ден на Данев
Последният работен ден на Данев

В следващия момент децата се замечтаха. Представете си как Данев влиза отново в класната стая. Ах, който и да дойде на негово място, няма да го приемем, коментираха помежду си осмокласничките. 
Те споделиха пред нас, че последно са виждали директорката докато е представяла заместничката по английски език с думите “Надявам се да няма проблеми”. Тя винаги ни изпращаше друг, но лично не се е вясвала пред нас, потвърди групичката. 
Като едни малки наблюдателки, те изкоментираха и министъра на образованието, но по особен начин. Ама, министърът има много яка кола, видяхте ли я, подхвърли едната, след което всички поклатиха доволно глава. 
Момиченцата си помниха с умиление как Данев ги е наказвал жестоко, а при всеки спомен за това те изпадаха в искрен смях. Под тепето се сдоби със снимка от последния работен ден на Христо Данев, заобиколен от всичките му ученици. А те със сълзи на очите са го обгърнали и са му изпратили снимката церемониално за спомен. 
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.