Обзаведоха Ники Кънчев с микрофон от ориз

Под небето

Арт тандем показа булчинска рокля и Джокондата от стопанската култура в панаира

Кънчев с оризовия си микрофон
Кънчев с оризовия си микрофон
Ники Кънчев се обзаведе с микрофон от ориз тази вечер в панаира. Работният аксесоар специално за телевизионера изработи арт тандемът Кунка Бакалова и Момчил Николов. Двамата са от Карлово. Тя е дизайнер, той- скулптор и са двигателят на ателие „Орхидея“, което днес представи уникалното шоу ОриС с тоалети, бижута, обувки, аксесоари, картини и дори статуи от ориз. Вместо да готвят и ядат стопанската култура, карловците са я превърнали в материал за мода и изкуство. Тази вечер показаха първата по рода си фешън колекция от дрехи с вградени в тях оризени зърна. Оризът е обработен термично и категорично не става за ядене, уточни Кунка. Та да подчертае дебело, че роклите й не стават за ядене ако евентуално си купите оризов тоалет, а после кризата ви налегне. Кунка работи вече абитуриентски тоалети. Момичета й поръчвали оризови рокли уникати, за да бъдат №1 на бала. Работя и ежедневни модели, към които има сериозен интерес. Хората трябва да знаят, че с колан от ориз може да отидеш на сватба, на делова среща, на вечеря с приятели. Този материал няма ограничения, обяснява дизайнерката.
В модно-артистичното шоу ОриС дефилираха няколко професионални манекенки от Визаж. В булчинска рокля с ориз се появи Мис Пловдив Паула Коленцова. А Мис Мерилин Краси Гешева за пореден път демонстрира невероятното си тяло и доказа очевадното- и със смилянски боб да се облече, пак ще изглежда страхотно. Повечето от момичетата, които разходиха оризовите тоалети пред гостите, бяха непрофесионални манекенки от Карлово, което предаде допълнителна краска на атрактивното събитие. Певицата Тони пък се бе барнала с пръстен с черен ориз, колан и обеци от същата суровина и дори обувки с инкрустирани оризови зърна. На сцената бе изложена специалната арт изненада на вечерта- оризова арт реплика на Джокондата, в която са използвани над 25 вида от стопанската култура. Над 40 вида от нея пък са вкарани в картината „Любовта на оризаря“, в която има вплетени още оризови клонки и палмови листа. Творбите се редят зрънце по зрънце. Така е и при скулпторите. Технологията е повече от сложна- първо се прави гипсова отливка, после се подбират зрънцата и цветовете им, люспи от ориза, редят се едно по едно, минават се и с различни лепила и смески, тъй като материалът е естествен и може да се рони, да расте и дори да въди буболечки. Затова за нужни и някои по-специфични работни цикъла, обясниха Кунка и Момчил. Изложената днес Оризова богиня например е коствала на авторите шест месеца труд. Суровината те си купуват предимно от оризарници от Италия и Гърция, но отскоро имат и свое производство. Гледат различни сортове в стъкленици в арт ателието си, след което го багрят.
Колкото до микрофона на Ники Кънчев- той е изработен за няколко дни, вътре са вградени инициалите на телевизионера и послание специално за него. Телевизионерът пред картина, в която са използвани 40 вида оризови зърна
Телевизионерът пред картина, в която са използвани 40 вида оризови зърна
Image title
Джокондата от ориз
Джокондата от ориз
Мис Пловдив Паола Коленцова с булчинска рокля с оризови зърна
Мис Пловдив Паола Коленцова с булчинска рокля с оризови зърна
Image title
Страхотната Краси Гешева
Страхотната Краси Гешева
Image title
Image title
Image title
Image title
Обувки с ориз
Обувки с ориз
Певицата Тони бе окичена с оризови бижута и аксесоари
Певицата Тони бе окичена с оризови бижута и аксесоари
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Оризовата богиня
Оризовата богиня
Оризовата Нефертити
Оризовата Нефертити
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.