Обществено обсъждане решава ще има ли пловдивска опера

Под небето
Под Тепето

Инициативният комитет на „Дом за Пловдивската опера” организира обществено обсъждане за напредъка на гражданската инициатива на 30 май 2016 г., понеделник, в 18.00 часа в зала Съединение“ на Регионалния историческия музей-Пловдив, площад „Съединение“ 1.

 Ще бъде споделена информация за подписката за подкрепата на Дом за пловдивската опера, възможни локации за неговото изграждане, полезен опит от оперни сгради в други държави. Всеки, който има идея, предложение във връзка с тази инициатива, може да я представи в писмен вид.

Ще бъдат обсъдени следващите стъпки, свързани с действията след изтичане на  последния срок за събиране на подписи в подкрепа на инициативата.

Остават 8 дни до крайния срок на подписката – 3 юни 2016 г., в която всеки пълнолетен гражданин на град Пловдив може да участва – формуляри има на разположение в Дома на културата „Борис Христов”, Концертна зала, Билетния център на Главната улица и на други места, указани във фейсбук-страницата на инициативата „Дом за Пловдивската опера” и по време на артистичните прояви на Опера Пловдив в града.

Подписи ще се събират и по време на общественото обсъждане.

Вашето мнение е нужно и важно за развитието на нашия град!

Споделете ни във:

2 thoughts on “Обществено обсъждане решава ще има ли пловдивска опера

  1. За дом предлагам кино-театър Гео Милев! Сградата е здрава, красива, внушителна, с огромна зала, която смятам може да се приспособи за опера акустично и т.н., а и ще струва по-малко от строеж на нова,тъй като все пак е конструирана за театър, а и за такъв тип сграда място в центъра няма. На добро място е също така.

  2. На Джендема (Младежкия хълм) една красива модерна концертна зала виждам аз… символ на града. Хем и Альошката няма да е център на вниманието вече. Съзидателно. Стига само бутане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.