Под небето

Нашенец сред световните покер таланти

22-годишният Александър Райков заработи 25 хиляди долара в маратон по спортен Тексас Холдем
Снимка от igrach.com
Снимка от igrach.com
22-годишен българин се нареди сред световните покер таланти преди броени дни. Спецове по спортния Тексас Холдем чертаят бляскаво бъдеще за бургазлията Александър Райков. Бъдещата покер звезда събра очите на конкурентите си в супер престижните  SCOOP покер серии в PokerStars с аналитичен ум и премерен риск. След 17-часовия покер маратон Райков си тръгна по-богат с 25 хиляди долара като един от играчите във финалната четворка.
Състезанието бе изтощително, тъй като продължи цяло денонощие. Досега не бях играл толкова време  в един единствен турнир. Станах чип лидер в убийствена ръка с два попа. След това вече, когато останахме четирима, се съгласихме на сделка и всеки от нас прибра по $25,000 и оставаше само да определим кой ще вземе специалния часовник за 1-во място. Мен ме отстраниха с Асо и четворка спатии срещу моите десетки, но като цяло не мога да се оплача, разказва как се е развил турнирът Сашо. Спечелените от състезанието средства той се кани да инвестира в покер кариерата си. Ще вдига нивата и ще се пробва на турнири на живо из най-големите европейски маси. Това е и естественият път в кариерата на сочените за бъдещи звезди младоци.
Запалил се по Тексас Холдем преди две години, когато сменил родния си Бургас със София, където учи. Попаднал на igrach.com и на PokerStars.com. Помолил баща си да му отпусне 50 долара за регистрация в PokerStars  и оттогава не е поглеждал назад, нито е правил друг депозит. С други думи- само печели.
До такава степен съм привикнал към софтуера на PokerStars, че не мога да играя в друга зала. Покера определено в момента съм го приел като професия и играя почти всеки ден. Вече близо две  години се издържам чрез печалбите си по покер масите, така че на практика съм професионален играч. Радвам се, че имам свободата и възможностите, които съм постигнал чрез игра на покер. Наравно с моите успехи се радвам и на развитието на българското покер общество. Определено от началото на годината българите властват по масите онлайн, което си е просто страхотно. Сега остава само някой българин да лапне някоя голяма титла от турнир на живо и годината ще е идеална. Дано това съм аз, завършва Сашо.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина