Наръчникът на европейския тийнейджър обучава учениците от „Сценични кадри”

Под небето

Основната цел е да разкрие и да представи на младите европейци начина на живот на други страни и да отправи предизвикателства към тях, особено от гледна точка на финландските и българските младежи

Има ли общи черти между българските и финландските тийнейджъри? А с европейските им връстници? Защо у нас смартфоните са забранени в час, а във финските училища се ползват активно в обучението? Трябва ли да се страхува един млад човек, ако знае само английски, а попадне в страна, където не всички говорят този език?

На тези и на още куп въпроси се опитва да отговори Наръчникът на европейския тийнейджър /THE MANUAL FOR EUROPEAN TEENAGER/, който възпитаниците от специалности „Актьорско майсторство за драматичен театър“ и „Осветителна и озвучителна техника“ в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив разработват по проект към Европейска програма за младежки обмен „Еразъм +“. Те са партньори на учениците от средното училище на област Лойма, Финландия и на любителите актьори в аматьорския й театър. 

Идеята на проекта е младежите участници в него да създадат наръчник, който включва техният опит, наученото и придобитите умения по време на провеждане на проекта. Основната му цел е да разкрие и да представи на младите европейци начина на живот на други страни и да отправи предизвикателства към тях, особено от гледна точка на финландските и българските младежи.

От 14 до 23 октомври участниците в проекта посетиха Лайома, където участваха в 10 работилници по проекта – за народни танци, изготвяне на добра презентация, кулинарно майсторство, режисура, актьорско майсторство, грим и прически.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.