“Café Society” на Уди Алън и “Човекът, който познаваше безкрайността” с Джеръми Айрънс на Киномания Пловдив

Под небето

В неделния ден прожекциите, част от Киномания, ще започнат още в 11:00 часа с изненада за по-малките зрители. Обичаното от поколения читатели по цял свят швейцарско момиченце се завръща на големия екран в едноименния филм “Хайди”. Хайди прекарва най-щастливите дни от своето детство далеч от цивилизацията при дядо си, но тази идилия приключва, когато лелята на Хайди, я отвежда в големия град Франкфурт.

В 18:30 часа ви очаква още една прожекция на новия филм на Уди Алън –  “Café Society”. Изкусната работа на великия оператор Виторио Стораро обогатява с колорит златната ера на Холивуд и апогея на нюйоркската мафия през 30-те години сред лабиринти от луксозни апартаменти и сумрачни потайни места. Чрез трансформацията на Джеси Айзънбърг от невротичен дребен чиновник в общителен бохем, Алън разказва завладяваща носталгична история за отхвърлена любов с всички свои обичани похвати: чудесна музика от епохата, перфектен диалог и неподражаеми персонажи.

Късната прожекция, отново в 20:45 часа, е на “Човекът, който познаваше безкрайността” с великолепни изпълнения на звездата от “Беднякът милионер” Дев Пател и носителя на „Оскар” Джеръми Айрънс. Филмът разказва историята на Шриниваса Рамануджан – индийският математик, чийто принос към теорията на числата, верижните дроби и безкрайните поредици е революционен. Началото на XX в. Рамануджан се ражда в скромно семейство в Мадрас, но въпреки че възможностите за човек с неговия произход не са много, той успява да се озове в Кеймбридж.Едно от най-забележителните достойнства на този филм е начинът, по който прави новаторските и сложни теории на Рамануджан разбираеми дори и за несведущи. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.