Под небето

Mr. Bricolage започна кампания „Създадено у дома”

Ягодите и подправките в саксия са хит в колекцията на веригата
Ягодите в саксия са хитът на сезона
Ягодите в саксия са хитът на сезона
Mr. Bricolage започна сезонна кампания под мотото „Създадено у дома” в навечерието на Цветница. Инициативата цели да стимулира клиентите да усетят удоволствието от зелената декорация у дома, която сами са създали. Желанието за повече настроение и собствен почерк и уют, както и условията за отглеждане, са основни критерии за избора на подходящи растения. Консултантите от сектор „Градина” в Mr. Bricolage съветват как да бъдат подбрани и отгледани живите акценти у дома. Кампанията „Създадено у дома” е част от дългосрочната програма на Mr. Bricolage за зелено поведение.
Гамата в пролетната колекция на Mr. Bricolage започва от саксийни растения, луковици, до жив плет и овощни дръвчета. Хит в зелената колекция са ягодите и подправките в саксия, гарнирани с подходящи кашпи. Макар да се свързват с градината, специални сортове от тях могат да растат в ограничено количество почва и най-важното – да се консумират. Стремежът към свежа декорация с растения у дома днес се съчетава и с естественото предпочитание към чистите екологични продукти. Гаранция за техния произход е именно да бъдат отгледани в домашна среда – в градината, а защо не – и в саксия.Image title

Цветни експерименти
Всеки от типовете растения изисква грижи с различни продукти и инструменти, които могат да бъдат намерени в магазините на Mr. Bricolage. За любителите на цветните балкони, консултантите от веригата споделят малка хитрост, с която да се избегне отмиването на пръстта при поливане на саксийните растения. Преди да бъдат засадени в съд, на дъното му се поставят 2-3 см пласт от трошен камък или начукани парчета от стари саксии. Този пласт се покрива с парче нетъкан текстил или тънка вата. След това съдът се запълва наполовина с торфена смес, растението се поставя внимателно в центъра и се допълва с пръст. По-високите видове цветя се засаждат в средата на съда, а каскадните – по периферията.
Удоволствие в градината
Вдъхновени от идващата пролет, стопаните на градини започват да създават неповторими живи композиции и плуващи в свежа зеленина декорации. Mr. Bricolage съветва подрязването на живия плет да започне на втората година след засаждането му. При първото подрязване се отстраняват до ½ от израсналите разклонения, а през всяка следваща година – от ½ до 2/3 от листната маса на живия плет. Препоръчително е живият плет да се подрязва два пъти годишно – през пролетта и в средата на лятото, с механични или електрически ножици за плет.
Зелена ливада
Зелената ливада, която е запазена марка на поддържаните външни пространства, изисква преди всичко почвата под нея да бъде достатъчно аерирана – при интензивно утъпкване тя се уплътнява и до корените достига все по-малко въздух. Mr. Bricolage препоръчва изборът на тревни семена да бъде изцяло съобразен с терена – универсален, слънчев, сенчест, за спорт. За специални ефекти могат да се използват смески от треви и полски цветя, които не се косят и създават естествени цъфтящи поляни. Единствено в магазините от веригата се предлагат и тревни смески за раставрация на вече съществуващи зелени площи. Подборът на препарати, които да подпомогнат растежа на зелената ливада, редовното й поливане с подходяща поливна система, както и периодичното косене, са важни етапи в грижите за моравата, за които Mr. Bricolage съветва във всеки от магазините си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина