Мишо Шамара стигна до Страсбург

Под небето

Слави Бинев яхна казуса с рап парчето

Image title
Казусът с парчето на Мишо Шамара стигна до Страсбург. Рапърът участва в съвместна пресконференция на евродепутата Слави Бинев, колегата му, зам. председател на групата на социалистките Таня Файон, ангажирана със свободата на словото в Европейски съюз, в която в прав текст обвиниха ГЕРБ в погазването на гражданските права в България. Шамара каза в Страсбург, че вече се страхува за живота си, както и за сигурността на своето семейство. Думите, неизгодни на властта, са криминални в България, обяви той и подчерта, че изказванията му не са с „политическа цел, а за защита на личната му свобода”. В България министър-председател означава и президент, и прокурор, и полиция, изригна певецът. Страх ме е от Бойко Борисов. Всяка сутрин, когато си паля колата, се прекръствам, сподели пред евродепутатите Мишо.
На съмненията, че се е сдушил предизборно със Слави Бинев ,Шамара отговаря така: „Това не е политическа атака. Не искам никой да ми казва какво да правя в артистичните ми изяви. В България един пенсионер взема 75 евро, не на ден, не на седмица, а на месец“. След споменатите цифри Шамара попита присъстващите в залата депутати, журналисти и чуждестранни наблюдатели дали това е обединена Европа и Европейски съюз.
От своя страна зам. председателката на групата на социалистите Таня Файон подчерта, че ще поиска спешно изготвяне на общоевропейски критерии за целия съюз свързани със свободата на словото, собствеността на медиите, както и единна система за контрол, който да гарантира запазването на основните демократични права на хората.

Слави Бинев пък свърза повдигнатите срещу Мишо Шамара обвинения със случая на момичетата от Пуси Раят като спомена, че не поругаването на знамето на България е причината за делото на Шамара, а думите, в които се казва, че рапърът не вярва на ГЕРБ.
Думите на Бинев, Мишо и Файон предизвикаха бурна реакция в залата, последвана от множество въпроси свързани със ситуацията в България и начина на управление. Според Бинев Бойко Борисов вече не е проблем само за България, а дискредитира Европа. Прикривайки грешката си в избора на Борисов, ЕНП рискуват да загубят доверието на европейците, защото от пазители на християн-демократичните принципи са се превърнали в съучастници в диктатура, завърши огнено евродепутатът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.