Министър Найденов подкара 24-тонен трактор на „Агра“

Под небето

Image title
Министърът на земеделието Мирослав Найденов подкара най-големия експонат от Международната селскостопанска изложба „Агра 2011“ – трактор с тегло 24 тона, мощност от 500 конски сили и височина почти колкото двуетажна къща.
Да купуват трактори, вместо „Мерцедес“-и – това е моето послание към фермерите, каза министърът, след като слезе от кабината на гигантската машина.  Той е част от експозицията на българската компания „Римекс  холдинг“Image title
, която успя да продаде 20 машини на обща стойност 1 милион евро още в първия ден на изложенито. На същата сума бяха и продажбите на „Мадара“-Шумен,  наела цяла палата в Международен панаир Пловдив, където се провежда изложението. В нея министърът разгледа новата универсална техника, предлагана от фирмата.
Впечатлен от машините, които видя по време на посещението си на селскостопанската изложба, министър Найденов предложи догодина да се включат и автомобили. Някои от тях също вършат работа на полето, аргументира се той. И припомни, че от 14 март започва разплащането на 1 млрд. лева субсидии за българските земеделски производители.
„Фирмите тук има какво да покажат. Тази година изложението е по-добро и по-голямо от миналогодишното“, коментира министър Найденов, под чийто патронаж се провежда „Агра 2011“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.