Международна среща на Round Table в Пловдив

Под небето

Image title
Членове на „Раунд Тейбъл“ от 28 държави на 5 континента се събраха на тридневна работна среща в Пловдив. Домакини на събитието тази година бяха членовете на единствения „Раунд Тейбъл“- клуб у нас – пловдивският. Сред тях са частният съдебен изпълнител Петко Илиев, който е и президент, търговецът Костадин Брашнаров, собственикът на „Стройко лукс“ – Христо Томов, софтуерният специалист Владимир Добрев, Найден Калоферов, специализиран в автоматизацията на соларни паркове, Калоян Матеев, вносител на цветя и посадъчен материал.

По време на срещата в Пловдив бе отчетена дейността на международната асоциация и бе избран новият президент за Image title
предстоящата клубна 2013-2014 година – Михаел Лейтл от Австрия. На галавечерята бяха връчени награди за национална асоциация на годината, най-активен „тейблър“ и най-добър социален проект. Специалното отличие получи проектът на Люксембург (www.duckrace.lu ), чиято идея за събиране на средства се осъществява със състезание на 30 000 жълти пластмасови патета, пуснати в реката, течаща през центъра на града. Всеки може да заложи на пате, подобно на конните надбягвания, след като си купи номерче срещу 5 евро. Заложилите на патетата, изминали най-бързо единият километър,  получават награди от спонсорите, а събраните суми се даряват за социални проекти наасоциации от Раунд тейбъл – тази година Мавриций, Южна Африка и Румъния, тъй като тейблърите в Люксембург осъзнават, че събраните пари ще са по-необходими и ценни там.
Впечатлен съм от организацията на събитието в Пловдив, още повече, че двигатели на проявата са едва 13 души, а в другите държави са стотици.  Доброто на „Раунд Тейбъл“ е, че имаме натрупан опит в годините и редовно обменяме идеи помежду си. Събрани сме хора с едно и също ДНК, сподели президентът на „Раунд Тейбъл Интернешънъл“ – Йерун де Грааф (www.rtinternational.org ), който бе сред официалните гости на събитието. „Раунд Тейбъл“ – България, е изключително специален клуб за нас, защото идеално се вписва в мотото: „Adopt, Adapt, Improve”  или “приеми, адаптирай, подобрявай”. По време на срещата събрахме много информация за културата, традициите и историята, и не на последно място опитахме вкусната храна на страната ви“.

Round Table е неполитическа и нерелигиозна световна организация, в която членуват млади предприемчиви мъже на възраст от 18 до 40 години. Целта на организацията е посредством редовните срещи да се осъществява активен обмен на идеи. Основната дейност на всички клубове по света е да подпомагат различни обществени, образователни и културни инициативи. Първият клуб на Round Table е създаден през 1927 година в Норуич, Англия. До момента Round Table има над 44 000 членове в повече от 70 страни.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.