Маестро Йордан Камджалов ще търсинови културни измерения заедно с пловдивчани

Под небето

Целта им е да съберат хора на духа, науката и изкуствата от Пловдив, за да споделят с тях, както и с най-широката аудитория, вярата в колосалния потенциал на българската култура

Пловдив ще бъде домакин на среща-разговор с маестро  Йордан Камджалов на 8-ми юни, организирана от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и АМТИИ. Световноизвестният диригент ще говори със студенти, учени от различни научни области, интелектуалци, хора на изкуството и граждани на Пловдив за търсенето и разгръщането на човешкия потенциал, за новите импулси в културното пространство, за пресечните точки на професионализма, опита и таланта.

Срещата-разговор под надслов “Търсене на нови културни измерения – идеи и реализация“ ще се проведе в сряда, 8 юни, от 18:00 часа в Концертната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Организаторите споделят, че целта им е да съберат хора на духа, науката и изкуствата от Пловдив, за да споделят с тях, както и с най-широката аудитория, вярата в колосалния потенциал на българската култура.  „Ще  се вслушаме в посланията на  Музикалната лаборатория за човека и ще разберем какъв е генезисът на Genesis Orchestra –  създадени да дават нови импулси в културното пространство.  Как творческото вдъхновение се превръща в абсолютна реалност, как високият духовен градус ражда свръхпостиженията“, подчерта доц. д-р Петя Бъркалова от Пловдивския университет. На тези и още въпроси ще отговори Йордан Камджалов, наречен „вулкан и аскет” от големия съвременен композитор Петерис Васкс, определян от западната критика като „философ сред диригентите” и „магьосник на пулта” и обявен от немската преса за човек-епоха.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.