Крафт магазините на Капана

Под небето

Капана на Пловдив е по-пъстър и от дъгата що се отнася до крафт индустрията. В него се позиционират десетки магазинчета, изпълнени с ръчните произведения на изкуството на около 100 артиста от цялата страна. Толкова пъстра и разнообразна палитра, побрана в толкова малка площ едва ли можете да срещнете някъде другаде.

Няма как да не започнем представянето си с Mistic Bulgaria, които са от най-дълго време в творческия квартал. В магазина се предлагат ръчно направени дрехи и уникалните аксесоари от естествена кожа. Съществува от 10 години и е своеобразния баща на останалите места за крафт индустрия. В него Биляна Сакалиева предлага облеклата, които твори с нежните си две ръце, а Михаил Иванов, грабнал пирографа, украсява портфейлите, коланите и всичко останало, направено от кожа. Изработват се и модели по поръчка на клиента, а работилницата на майстора е над самия магазин. Кожените изделия са издържани в американски стил и са уникални по рода си. Няма друг магазин, който да се занимава с подобна дейност под тепетата.

Разбира се, трябва да споменем и творческия комплекс Incubator, който е дом на много артисти и техните твоrби. От тениски, стикери и декорации, до текстил за интериорния дизайн, всичко се побира вътре. Work shop’s hub / The craft station пък предлагат съвместната работа отново на няколко артисти, изразяваща се в керамични фигури, чанти и много пъстрота.

Следващи в списъка са Vission atelier…

Цялата статия можете да прочетете в КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

1 thought on “Крафт магазините на Капана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.