Хлапета нападнаха Одеона, задържаха ги

Под небето

Вандалчетата драскат със спрейове стени и бюра, правят се на райтъри

Image title
Трио непълнолетни вандалчета нападнаха Одеона в събота през деня. Тийновете бяха задържани от общинска охрана, след което бяха предадени на полицията. Хлапетата се правили на фасадния терорист Билко и решили да маркират древната територия със спрейовете си. Надраскали няколко стени, бюрото в открития офис на археолозите. За щастие не са осквернили археологията, разкопките продължават с пълна сила, казаха на място хора от екипа на Мая Мртинова. От общината подчертават, че ще бъдат безкомпромисни към подобни прояви на вандализъм и сами ще издават наказателни постановления на нарушители като хлапетата от онзи ден. Които не само се „тагвали” в разкопките, но и оставили след себе си неописуем хаос. Разхвърляли целия „кабинет” на археолозите, извадили всичко от шкафовете на работното бюро, а върху него стоварили два огромни антични камъка. Разкъсали бяха дори страниците на роман на Оскар Уайлд, който държим тук, обясни ръководителката на обекта  Мая Мартинова. Ценности не липсват, защото е нямало такива. Освен, че малките са набарали една касичка със стотинки, в която работещите на терена събирали рестото си. Взели са всички монети без жълтите.
бюрото на археолозите
бюрото на археолозите
Мая Мартинова разказва за по-тежък случай преди години, когато красива керамична стена, намерена по време на разкопки е била грубо надраскана със спрей. Тя не може да си обясни какво може да накара нормален човек да действа така.
Хлапетата не скрили пред общинските охранители, че са райтъри и подражават на по-големите от тях. Като нашият редовен герой Билко, чието име виси дори на някои от най-красивите пловдивски фасади. Под тепето обаче разкри самоличността на райтъра и ще ви запознае детайлно с него в някой от следващите дни. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.