Харесвате ли скалните рисунки на Стойко Гъгамов?

Под небето

Image title
Искате ли да бъдат премахнати портретите на Стойко Гъгамов? Харесвате ли ги? Искате ли скалната му галерия да се увеличава? Това пита Под тепето читателите си. Пряк интерес от допитването имат и от Чистота, които обещаха преди няколко дни, че ще проучат общественото мнение по повод творбите на художника по тепетата. Питаме гражданите дали са съгласлни да има още портрети, или това да спре. Къде им е мястото и докъде да стига границата на творчеството на Гъгамов, обръща се към читателите ни директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.
 
Преди година и половина художникът реши да изобразява лицата на покойните славни българи, за да учи младите на история. За свое естествено платно той избра нашарените с графити скали зад Драматичния театър. Тогава всички му се радвахме. Сега обаче продължава да рисува върху чистите тепета. Подходите към Младежкия хълм и Небет тепе са нарисувани. Няма да го допуснем, защото си има места за неговото изкуство. Ще му направим изложба в Цар Симеоновата градина, ако иска, но върху платна. Ние смятаме, че това не може да продължава, но за нас е изключително важно и мнението на пловдивчани, каза Стоянов.  
 
Прочетох в Под тепето, че сте го дебнали няколко дни, за да го уловите, когато правеше първите си рисунки на Сахат тепе. Ние това не можем да го направим. Именно за това утре подаваме сигнал до полицията, тя ще направи, каквото е необходимо. Идеята е да го уведомим, че не трябва да рисува по чисти скали, Пловдив да бъде изцяло изчистен- и обществените места, и частните фасади. Графитърството е изкуство, което се изразява в определени места, смята шефът на Чистота.
 
Очакваме коментарите ви, а скоро ще пуснем и анкета по темата

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.