Кацнал на едно дърво

Под небето

4 години платнище виси на клон зад Джумаята

Image title
Има дребни нещица, малки проблеми, които обаче могат да те побъркат. Точно за един такъв градски дерт, незначителен наглед, но знаков, ни сигнализира наш читател. Четири години, цели 48 месеца, един мъничък детайл разваля Image title
цялата градска романтика на подхода от градинката на Джумаята към Капана- стълбите зад самата джамия. Става въпрос за едно платнище, литнало още от ремонта на мюсюлманския храм, оплело се в короната на едно от дърветата там, и веещо се от вятъра вече в продължение на близо 1500 дни. Не мога да разбера как това не прави впечатление никому. Не смятам, че свалянето на тази грозотия от клоните е някаква изключително сложна операция. Най-вероятно ще отнеме не повече от минута на хора с вишка например, гневи се читателят ни Живко Данаилов, който описва себе си като търговец-естет, за който подобни гледки са истинско мъчение.

Под тепето сигнализира общинско предприятие Чистота. Лично директорът Иван Стоянов се ангажира с дребния, но адски нелицеприятен за тази градска зона проблем.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.