Кастингът на Х Фактор: Търсят се таланти с драма и характер

Под небето

Мераклии за звезди се тълпят на прослушването в Новотела

Image title
Пловдивчани си бяха взели днес големи запаси търпение, успокоителни залагалки и много минерални води, за да се наредят нагъсто от 9 сутринта в една от залите на Новотела за участието си във втория български Х Фактор. Трепериха им лъжичките, защото, може би, след няколко минути някой тях можеше да е на крачка от мечтата си. Напрежението беше високо, талантите жужаха тихо, а отвреме-навреме се чуваше ангелски глас, който припяваше преди вълнуващата среща със специалистите. В няколко зали едновременно се провеждаше прослушването на музикалните тайфуни.
Един от най-важните хора бе Влади Априлов. Той изслушваше различните гласове и преценяше цял ден. Зрителите не искат да гледат само добре изглеждащи хора, които пеят добре. Те искат да видят драма, защото тя е истинска. Но тук се търси добрият глас, който може да се развие. Има хора, които и да не пеят добре, се представят добре или пеят прекрасно, но са се гипсирали. За разлика от мъжете, жените са по-смели. В България, да станеш пееща звезда от женски тип, по-лесно се постига. Огромна енергия пулсира в кастингите и зад кулисите. Изобщо в моментите, които зрителите не виждат, каза Влади пред Под тепето. Някои се отличават сполучливо от други, допълни го другата важна фигура Краси Гюлмезов. Михаела Филева, например, отпадна по-рано от първия сезон на формата, но кове хитове сега. Ние даваме само старт. Тази година нещата ще са по-различни. Нови водещи, жури, педагози, екип. Х Фактор е машина за правене на магии, каза още Априлов.

Невероятно красивата, земна и позитивна Алекс Раева бе сред участниците отвън. Тя сподели за трепетите си пред нас около музикалното риалити. Аз съм на етап в шоуто, в който не мога да си показвам емоцията пред участниците. Ако се възхитя трябва да си търпя. А на мен ми е трудно, защото съм емоционална. Случва ми се да излизам от залата, защото плача. Пък Мария, като е при мен , пада един рев, пляска се по челото Александра. Най-силното нещо, което може да ми въздейства , е музиката. Преди малко ме впечатли мъж на около 30 години, който изпя Павароти. Представи се прекрасно. Другият момент е, че в повечето случаи техниката няма значение, когато зад песента има сърце. Ние българите сме талантлива нация. Първият сезон го доказа, казва Раева. Влизаш тук и излизаш звезда- това е шокиращо. Аз съм фен на формата и съм изгледала всички сезони на различните държави. Нашите тук са готови за световна сцена. Разбирам Хилда, която не може да каже Не. Аз и Мария Игнатова ще сме хората, които те посрещат и изпращат. Важна ни е функцията. Ние живеем с емоциите на участниците и се срастваме с тях, трябва да ги надъхваме да не се отказват. Имах късмет да попадна в зверската школа на Ку-ку бенд и Шоуто на Слави. Но не всеки го може. Да си звезда не е характер. Х Фактор е тази комбинация от харизма, която те прави звезда с характер. Странно е да поставяш в едно списание Лили Иванова на едната страница и на другата Руста Златка. Тук е изкривено понятието за звезда. Не може да ги поставяш една до друга и да ги наричаш и двете звезди. Едно е Лили Иванова и, за Бога, коя е Русата Златка. Но ето, ние говорим за нея, сключва вежди красавицата. Когато пеят децата, аз им пускам бек вокали- без да искам , и режисьорите ме ръчкат да спра. Доста пъти ми се иска да стана и да запея с хората.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.