Free Style с дебютен албум

Под небето

Image title
С  дебютен албум  вече могат да се похвалят пловдивските музиканти от  „Free Style“, но презентацията му пред публика ще е идният месец. Заглавието на компилацията е „No Time to Play“, в която време за игри има само между откровения хип-хоп и стилния соул. Макар всички да са приятели, в бандата съществува изразен дуализъм – от една страна барабани, пиано и бас и две китари, от друга – движението между два стила, два вокала – Бобо от София и  Росен от Пловдив. Промоцията в столицата ще е на 23 февруари в Sofia Live Club, а премиерното представяне под тепетата ще е на следващия ден в „Петното“.
Групата е основана през  2000 година. Музикантите свирят основно в стил Soul, R&B с funk, hip hop и acid jazz елементи, но не спират да експериментират в нови музикални посоки. Дебютират през 2004-та с песента „Когато тя желае”, с която печелят наградата на журито в конкурса „БГ таланти“ на „БГ радио“.
Видеото към втория им сингъл – ”Красиви неща”, е първият авторски клип на Руши Виденлиев. Песента излиза и с ремикс на Mr. Moon.
През годините Free Style присъстват на клубни и фестивални сцени в страната и чужбина – “Аполония”, „Music beach”,   „Рок в Рила”, „Spirit of Burgas”. В чужбина групата прави своя дебют на гръцка сцена – “Ардас”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.