Фестивалът Electric Orpheus се мести в Пловдив

Под небето

Еlectric Orpheus Festival се мести в Пловдив . Решението идва като отговор на желанието на феновете за по-достъпна локация и по-удобната логистика. Това води и до намалени цени на билетите. Новата цена на тридневен билет за цялата фестивална програма вече е 60 лв. Еднодневните билет за петък и събота са на цена от 30 лв., а само за неделя, когато на сцената ще излезе канадската електроклаш икона Peaches, билетът струва 45 лв. Всички, които вече са закупили своите билети на старите цени, ще могат да получат разликата на място в брой. Билетите са в мрежата на Тикетлоджик БГ.

Програмата на фестивала ще се разпростре в разнообразни градски локации- тепетата , културни и архитектурни паметници като Баня Старинна, галерии, кино, както и зони за развлечение и почивка.

Откриването на фестивала ще е в петък сутринта, на 12 август с тържествено шествие-пърформанс в централната градска пешеходна зона. Ще бъде показана лирата на Орфей, която е официална възстановка на оригинала. От там програмата ще се пренесе на Сахат тепе, където ще е една от основните сцени на Еlectric Orpheus. Тя ще бъде изградена на самия връх на тепето. 

Пърформанс и театралната част ще се случат в Баня Старинна, която ще предложи на гостите на фестивала и инсталации и изложби. Друга част от изложбите ще бъдат и в самите градски галерии. 

Кинопрограмата ще предложи обедно-следобеден уют с няколко прожекции всеки ден в кино Лъки. Посетителите на фестивала ще имат възможност и за приятна дневна почивка и разхлаждане на един от откритите басейни в града. Там ще гостуват диджеи от лайнъпа, които ще предложат дневна парти селекция от рокендрол и соул на винил до съвременна танцувална музика. 

Късната вечерна част на програмата, обхващаща електронни актове на живо, диджей сетове и нойз групи, ще е изнесена на специално място с индустриален привкус. 

Богатата програма от над 50 артисти от четири континента и разнообразните градски локации ще предложат свободно движение и са внимателно съобразени с часовите диапазони.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.