Фестивал кръщава безименното тепе под Младежкия хълм

Под небето

Организаторите на Фестивала на реката и тепетата
Организаторите на Фестивала на реката и тепетата
Фондация „Пловдив- 2019” ще подкрепи организацията на „Фестивал на реката и тепетата”, който ще се проведе на 1 и 2 септември. Организатор на събитието е фондация Кентавър арт. Един от идеолозите на феста- Константин Бандеров заяви днес, че каузата, за която работят е да се подобри средата на живот. А и ресурсите да се развиват и използват по най- пълноценен начин. Община Пловдив също е оказала материална подкрепа на феста в размер на 1500 лв., които ще се използват за озвучаване. Партньор е и „Работилница за граждански инициативи”, която е осигурила средства за спортната програма и ателиетата.
Идеята на фестивала е да се използват зоните около река Марица и пет от пловдивските тепета- Бунарджика, Сахат тепе, Небет тепе, Младежкият хълм и безименното тепе, което се намира под Младежкия хълм. Една от инициативите е именно избор на име на безименното възвишение. В дните на феста там ще се проведат множество арт и спортни събития.

1 септември ще бъде Денят на реката, а 2 септември е определен за Ден на тепетата. На пясъчните зони около Марица ще се организират разнообразни ателиета, велопреход, спускане с каяци, хипотерапия- демонстрация с коне и ред други дейности. На втория ден ще се проведе изкачване на Бунарджика с велосипеди, демонстрация по скално катерене, и разбира се всичко ще бъде съпроводено с много музика и танци. Гвоздей в програмата ще бъде участието на румънския флейтист Сорин Мингят. Финалът е запазен за изложбата „Тепетата на Пловдив”, която ще бъде разположена в Етнографския музей.

Организаторите канят всички желаещи да се включат като доброволци и да помагат за сигурността и подготовката на терените на феста. Константин Бандеров, заедно със Стефан от рок група „Денвър” и доброволката Василена Маджарова, днес сутринта са събрал над 30 чувала с боклуци край устието на Марица. Утре е планирано и почистването на тепетата, сборният пункт ще е пред паметника на Мильо в 9 сутринта и всеки е добре дошъл да подкрепи инициативата.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.