Фенове на Локо внасят жалба в прокуратурата срещу МВР

Под небето

Image title
Потресени са от изявленията на вътрешния министър, че със задържането им на 10-ти са установявали дрог дилъри

Фенове на Локо ще внесат жалба в прокуратурата срещу действията на МВР, които са нарушили човешките им права на 10-ти януари с масовото респектиране на запалянковците покрай обявения за радикален протест, който така и не се състоя. Смърфовете са потресени от вчерашното изявление на вътрешния министър от парламента, в което той обяви акцията на полицията като действия срещу криминалния контингент и прибиране на хора, които се занимават с грабежи и разпространение на наркотици. С такава информация в деня на респектирането излезе и бюлетина на пловдивската полиция. След думите на Йовчев в Народното събрание привържениците на Локо излязоха с декларация. Ето и пълния й текст:

Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив категорично не споделя мнението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно арестите на пловдивски футболни запалянковци на 10 януари 2014 година.

Днес г-н Йовчев заяви в парламента, че целта на тези арести е била „установяване на лица от криминалния контингент – грабежи, разпространение на упойващи вещества и други”.

Най-отговорно заявяваме, че това изказване на министъра на вътрешните работи не отговаря на истината. Хората, които на 10 януари бяха привикани за т.нар. справка, никога през живота си не са задържани, разследвани или съдени за посочените от министъра провинения.

Подобни изявления само компрометират нашите привърженици и им се лепват етикети от обществото. Точно поради тази причина съвсем скоро ще бъде внесена жалба в прокуратурата срещу действията на МВР, които бяха в нарушение на човешките права.

Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.