Дойче Веле изчетка Пловдив

Под небето

Град с впечатляващо минало и обещаващо бъдеще, завършва репортажа си медията

Image title
Дойче Веле лъсна до блясък имиджа на Пловдив с видео за рубриката Eвромакс сити. Филмчето с продължителност близо 5 минути представя града ни като очарователно местенце. С камерата майсторски си поигра авторът на репортажа Роберт Рихтер, който изкара няколко дни под тепетата и обходи най-интересните места, за да ги представи пред огромната аудитория на влиятелната немска медия.

Клипът стартира с изброяване на някои от старите имена на града ни. „Историята е навсякъде около вас. Град с дух“, казва Рихтер. Гидове разхождат Роберт и камерата му до Амфитеатъра, из Стария град. Много от къщите тук са отворени за туристи, впечатлен в къща Недкович е германецът. Градът има горда история като дом на много артисти, допълва авторът на филма, докато влиза в галерия Филипополис и снима работи на наши стари майстори. Минава и през модерните арт места в града- галерия Сариев и artnewscafe, във временната библиотека на архитекта Владислав Костадинов в баня Старинна.

Обиколката му минава и през Капана, където германският журналист заснема тесните улички, уникалната архитектура и няколко дизайнерски ателиета. Финалът е на Трихълмието, откъдето Рихтер уточнява, че Пловдив като Рим е град роден на седем тепета, като пропуска изчезването на едно от тях. Репортажът завършва с: „Град с впечатляващо минало, вълнуващо настояще и обещаващо бъдеще“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.