Дирекция Социално подпомагане осигури храна за бездомниците, настанени в Отрезвителя

Под небето

Image title
Директорката на Дирекция Социално подпомагане Надя Танева занесе пакети с храна за бездомниците настанени в Центъра за временно настаняване към полицията (Отрезвителя). Пакетите са осигурени съвместно с БЧК, а Танева увери, че има достатъчно провизии дори, ако през почивните дни бъдат настанени още хора, останали без покрив.
Освен храна за настанените в Отрезвителя са осигурени дрехи, бельо и обувки. Танева е категорична, че помощ е оказана на всеки, който е потърсил такава.
„Работим 24 часа в денонощието съвместно с МВР, БЧК, община Пловдив и болниците в града. Няма бедстващи, на които да не е оказана помощ. Всички са настанени, нахранени и обгрижени. Нуждаещите се от медицинска помощ са настанени в медицински заведения“, категорична е Танева. Тя е разговаряла с директора на МБАЛ „Св. Мина“, който е уверил, че в случай на нужда останалите без покрив хора се транспортират с линейка до място, където могат да бъдат настанени в момента.
Покрив е осигурен на 21 нуждаещи се. Четирима са настанени в болница „Свети Пантелеймон, петима- в МБАЛ „Св. Мина“, двама – в къщи Младост на „Гладно поле“ и десет в Отрезвителя, където има още възможности за настаняване.
Танева призна, че голяма част от хората, получили помощ в студа, са стари познайници  на социалните, за част от които е задвижена процедура за настаняване в институции.
Директора на БЧК г-жа Таня Георгиева, увери че пунктовете за топъл чай остават същите. Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.