„Чистота” мие града, центърът лъсна

Под небето

Image title
Голямото пролетно миене стартира тази нощ. Лъсването на града започна в 3:00 ч. 27-те машини – метачки, миячки и техниката за дезинфекция, са разпределени във всички райони, като най-голям е техният брой в „Централен”.
С 6 оборудвани с маркучи мотомиячки за пет дни центърът ще бъде основно измит. По толкова време е предвидено и за останалите райони, така че за Великден градът да е чист.

Площад „Централен”, Главната с прилежащите улички, както и ул. „Райко Даскалов”, не само са вече измити, но и ухаят на свежест. В цистерните с вода добавихме есенция, обясни директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов.
Открай докрай е измит бул. „Руски”, в понеделник работата ще продължи по „Цар Борис III Обединител”, „Шести септември” и други големи булеварди.

За първи път започваме миенето часове след като на 15 март изтече зимното дежурство. Според досегашните  графици началната дата беше 1 април, отбеляза Стоянов. Той припомни и друга промяна, която предприе преди дни: вместо три пъти седмично, първокласните улици вече ще се мият всеки работен ден; улиците втора категория вместо по веднъж – три пъти, а третокласните улици, които никога не са били включвани в графици, също ще се мият по един път на седем дни.
Първи в България за почистването на уличната мрежа използваме пластмасови четки от високоустойчив полимер и немска метачна техника с 4 години гаранция на четките, допълни Иван Стоянов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.