Червените в Пловдив възроптаха срещу назначаването на Каймаканов за губернатор

Под небето

Искат отмяна на решението за овластяването на човека на Джевдет Чакъров

Функционери на столетницата скочиха срещу решенията на Позитано 20

Каймаканов успя да вбеси и социалистите
Каймаканов успя да вбеси и социалистите
Градските и областни структури на БСП под тепетата възроптаха остро срещу назначаването на Венцислав Каймакамов за областен управител. Червените се разграничиха от избора на Станишев, Местан и Орешарски. То не е съгласувано с областното ръководство на БСП и очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна, заяви лидерът на социалистите в града и областта Георги Гергов. Така той даде да се разбере на слуховете, които се бълват от тази или онази медия, че Каймаканов е негово протеже. Истината е, че както писа Под тепето още в началото на миналата седмица, Венци е парашутист на Джевдет Чакъров.

Още през отминалата седмица, когато се заговори за евентуално назначаване на представител на друга политическа партия за областен  управител, ние изпратихме писмо до НС на БСП, в което остро протестираме срещу готвеното политическо назначение, тъй като  отзивите от тази новина в обществото са крайно негативни. В писмото, подписано от всички Председатели на районни и общински структури на БСП в Пловдив област , настояваме и с оглед на получените резултати– 8 народни представители от двата избирателни района тази длъжност да е за представител на  БСП, категорични са бесепарите след спешната си среща тази сутрин. На заседание на бюрото на Областния съвет, съвместно с  председателите на БСП пловдивските червени ще поискат незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив получихме десетки декларации на местни организации структури и стотици обаждания. Считам, че решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив,  всички  тези близо 100 000 гласували за БСП не заслужават подобно отношение, категоричен е Георги Гергов.

С това пловдивските социалисти неофициално декларираха и друго- че не са съгласни с онова, което се случва на Позитано 20. Партийните функционери на столетницата са бесни, че лидерът им Станишев е позволил вотът в Пловдив да бъде подменен.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.