Бутат северната крепостна стена

Под небето

Багери копаят славните навремето Бъчви

Image title
Багери къртят северната крепостна стена край тунела, алармираха крайно притеснени наши читатели. От вчера следобед тежкотоварни машини буквално обезкостяват каменния зид и копаят мини горичката, в която до средата на 80-те години се е подвизавала славната навремето кръчма Бъчвите. Някакви хора дойдоха с булдозерите си и започнаха да къртят, копаят, изнасят тези ценни камъни. Никой не знае накъде ги карат и какво ще става тук, озадачени са читателите ни.

Image title
Информацията, до която успяхме да се докопаме в късния следобед, e, че на това място скоро ще се шири голям паркинг. Чия е инициативата обаче, не става ясно. Дали паркоместата са в общия план за движението по центъра на общината или са бизнес стратегия на частен инвеститор, ще разберем утре. Жители на Капана обаче са изключително шокирани от случващото се, тъй като градежът там според тях е носещ и не би трябвало да се копае при никакви обстоятелства.
Image title
Преди време писахте, че бившите Бъчви са един от нешлифованите диаманти на града. Е, добре ще го шлифоват, като го изкопаят и унищожат завинаги. Едно от поредните филибелийски кътчета с главно Ф, които отиват в историята. Вместо да бъдат върнати към онзи живот, в който са врели и кипели преди, пише ни стар пловдивчанин.
Вижте историята ни от мястото от миналия декември тук: https://podtepeto.com/article.php?id=7367  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.