Под небето

Борисовата градина, 20 април

Gendo, www.vevesti.com

Всекидневен бюлетин за нивото на премиерските и други обществено-политически изяви
Стана като в телевизионен сериал главните герои завършват старата серия и започват новата. Искам да кажа, че ако вчера денят трябва да е хубав заради Цветан Цветанов по БНТ, днес трябва да е още по-хубав с Бойко Борисов по бТВ.
Освен това се оказа, че 20 като провериш и при двайсетте се открива нещо. По думите на Бойко малко са неоцапаните хора в България. Е, сега я вапцахме.
Премиерът каза, че намерил бъдещата здравна министърка на един разклон. Пак добре, че не е на един клон.
Пак по оста вчера-днес: вчера обвиниха шефката на Здравната каца Жени Начева, днес я отстраняват оттам. Не знам защо, кажа ли каца и се сещам за обръчи. Кажа ли „обръчи“ се сещам за пари. Ама мно-о-о-го пари.
Вчера прокуратурата подгони двама политици, близки до Станишев, днес Станишев твърди, че обвиненията са поръчкови и абсурдни.
Обаче все-още младият лидер на БСП да внимава. Така критично и неласкаво се изказа срещу прокуратурата, която „припявала“ на Бойко и Цецо, че чак се получил мъжки хор. Нещо като тримата тенори. По този повод главният прокурор изкара една солова ария на несъгласие и оттогава Станишев си мълчи.
Иначе – нищо ново под вулканичния облак. ВСС очаквано отказа да мине под проверката на Цветанов и службите. Това даде повод за спор неговите членове в момента магистрати ли са или не. Май има място за съмнение.
Разбра се, че ГЕРБ се срива по доверие, но пък Бойко качва нагоре. Това вече не мога да го разбера. Нали когато кажем „Бойко“, разбираме партията и когато кажем „партията“, разбираме Бойко?
И друго не мога да разбера. Как така ГЕРБ на изборите не спечели мнозинство, сега, 9 месеца по-късно пада по доверие най-много от всички партии, а в края на краищата, ако изборите са днес би спечелила абсолютно мнозинство. Но при социолозите и при блондинките всичко е възможно.
Между другото – един пресен виц. Двама приятели разговарят и единия пита: „Познай какво ще стане, ако поканят новия здравен министър, проф. Борисова на теливизионно интервю?“
„Ще гледаме „Усмивки от старите ленти“ – отговорил другия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина