Болид на Ферари от блокчета Лего паркира в Пловдив

Под небето

Image title
Уникалният болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, пристига в събота в Пловдив, като част от турнето Shell Grand Tour. Най-запалените почитатели на Ferrari и Формула 1 под тепетата ще видят точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г., направено от 200 000 късчета Лего. Това е най-голямата LEGO фигура, представяна до сега в България. 

Моделът може да бъде видян в Пловдив само на 6 и 7 юли на площад „Централен“ до Пощата. Гостите на събитието могат да се снимат като рали пилоти в болида или заедно с фигурите на Ферари инженер или учен от Шел, сглобени също от Лего с човешки ръст. На място ще се организират томболи и състезания за най-бързо сглобяване на мини-модели на италианската автомобилна мечта и за скоростна надпревара с мини-колички.

Проектирането на модела Ferrari 150° Italia от LEGO е отнело на екипа цели 6 месеца. Сглобяването на над 200 000 малки блокчета е продължило десет дни във фабриката на LEGO в Чехия. Със сложната задача е ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Само предпазният колан и гумите са оригинални части, използвани в истинските болиди. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.