Балотаж и в Техническия

Под небето

Един глас разлика дели двама от кандидатите за поста

След балотажа на местните избори, такъв последва и в Техническия университет. Трима са кандидатите за директор на ВУЗ-а, но при гласуването никой от тях не успя да събере над 50% подкрепа, което доведе до втори тур.

След седмица, за поста ще се борят зам.-шефът на филиала в Пловдив – проф. Въльо Николов и доц. Марин Ганчев от катедрата „Електротехника“. При първото гласуване разликата между тях е била само в един глас. Зам.-шефът е получил подкрепа от 36 души, а доц. Ганчев – от 37. Третият кандидат за поста – доц. Илиев отпадна от битката.

Изключително оспорвана е била надпреварата, тъй като при този кворум са нужни 38 гласа за официална победа, а на доц. Ганчев не му е достигнал само един глас, за да достигне до поста още на първо гласуване. Настоящият директор на учебното заведение, проф. Михаил Петров, не се кандидатира повторно за поста, тъй като скоро му предстои пенсиониране.

Дори и след балотажа и независимо кой ще спечели в надпреварата, бъдещият директор няма да встъпи веднага в длъжност, тъй като трябва да бъде одобрен от Академичния съвет на Техническия университет в София, който пък има право да посочи друго лице за директор.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.