Баба Зула вече са в България

Под небето

Image title
Наближава концертът на култовата турска банда „Баба Зула“. Музикантите вече са в България и се стягат за излизането си на сцената в зала „Олимпиада“ на 3-ти декември. Спектакълът е част от турнето им, което стартира в Габрово и след Пловдив ще приключи в Кърджали на 4 декември.
Истанбулските музиканти гостуваха за първи път в България на София Филм Фест през 2005-та година, за да представят музиката към документалната лента на Фатих Акин “Музиката на Истанбул“. Този път групата ще промотира седмия си албум Gecekondu, който излиза през декември.
И в него, както до сега те използват емблематичните за турската музика дървени лъжици, електрически саз, дърбука, ней и кларнет. Групата вплита в своите изпълнения поезия, театър и анимация на живо.Автентичното звучене на „Баба Зула“ е култивирано от музиката, създадена в края на 60-те и 70-те години.
Част от шоуто на групата е и японката Nourah,  която по професия е уеб дизайнер, а нощем се отдава на хобито си да танцува. Спектаклите на “Баба Зула” я провокират да се свърже с тях и да изучи тънкостите на бели денса.
Цените на билетите са от 20, 25 и 30 лева и могат да се закупят от Билетния център пред сградата на Община Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.