Арх. Шинков ни разкрива потайностите на Кино Космос

Под небето

Започва Sofia Architecture Week в Пловдив

Image title
Броени дни остават до старта на дългоочаквания фестивал Sofia Architecture Week в Пловдив. Най-престижното архитектурно събития у нас стартира този петък, като до края на седмицата предлага наситена програма. Началото ще бъде дадено тържествено на 22 ноември от 19.00 часа в Дома на културата. Първият уикенд на феста предвижда няколко много интересни събития.  Старши  кураторът на Националния музей по изкуство, архитектура и дизайн в Осло – Ева Мадсхюс идва под тепетата за лекция. Организирана архитектурна разходка до Малката Базилика в Пловдив, с нейния архитект Красимир Тодоров. В потайностите на Кино Космос пък ще ви вкара един от архитектите на емблематичната сграда- арх. Любомир Шинков.

През уикенда ще имате възможността да участвате в дискусия за неосъществени архитектурни конкурси в България, както и на откриване на изложбата „20 под 36”- 20 архитекти под 36 години с проекти на тема Град на бъдещето. Програмата включва още  две детски работилници, филми за архитектура и градска среда.

Цялата програма на Sofia Architecture Week, който продължава от 22 ноември до 1 декември в Пловдив, е с безплатно съдържание за всички, с изключение на професионалния международен Форум на 30.11 и 1.12, в който ще чуем лекции на девет от най-награждаваните архитектурни студиа в Европа, от Великобритания, Холандия, Унгария, Чехия, Италия, Испания, Норвегия, Австрия.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.