Алексей Петров: Следващият протест е срещу произвола на банките

Под небето

Image title
Хората излязоха на улицата от беднотия, а не заради сметките си за ток. Те се изхарчиха, каза шефът на Съюз за стопанска инициатива Алексей Петров днес в Тримонциум, на среща с хората си в Пловдив и пресконференция. Там бяха Петър Курдов и хората, които гравитират около бившия футболист, сред които и Георги Христов- представител на фирма за сигурност. Появи се и Ашим Асан, който заедно с един от хората на масата отпред бе на протеста пред митницата по-рано през деня.

Токът се е увеличил по картелен план от ЕРП-ата. Хората бяха упрекнати, че нямат ясни искания за бъдещето. Твърдението, че няма нищо по-страшно от частния монопол е абсолютно невярно, когато на власт е Бойко Борисов. Не става дума за форма на собственост, а иде реч за регулация. Ние сме За протестите. Събираме информация и данни за ЕВН в Пловдив за картелно споразумение. Механично събиране на пари от гражданите за тока е имало и преди. Сега стана масово. Може би държавата събира пари за НЕК за последно преди изборите, каза бившата барета. После подчерта, че следващият митинг ще е срещу произвола на банките. В краткосрочен план хората ще си изтеглят спестяванията, предрече Петров.

Партии трябва да има, но не тези, които ни докараха дотук. Борисов си призна, че е прекалил с асфалта, но какво от това. Българските инвеститори се местят бизнеса в чужбина, заради много облекчения там, а други фалират в момента. Това е резултатът от това управление, допълни Алексей Петров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.