Академия “Синдикат“ приема новите си ученици

Под небето

Без оценки и домашни по време на безплатното обучение в модерно мислене и култура

Image title
Модерна академия на изкуствата “Синдикат”, която бе създадена през 2010 година от екип пловдивски творци, започна набирането на желаещи за своята нова учебна година. Обучението е безплатно и е за ученици от 8-ми до 12-ти клас. Проектът се финансира от Община Пловдив и е уникален за България. Всеки ученик може да се включи в шестте програми, свързани с модерните тенденции в културата и творческото мислене. Тийнейджърите избират между спецкурсове по литература на ХХ век, модерна музика, идеи на ХХ век,  визуални изкуства на ХХ век, история и теория на киното и модерни методи на мислене. Съдържанието на програмите и преподавателите могат да се видят на адрес www.academy.bg. Записването ще продължи до 5 октомври. Формуляри могат да се попълнят и на място – в Музикален клуб “Петното на Роршах”.

Лекциите ще се водят през уикендите в продължение на шест месеца, в шестте програми ще бъдат включени над 120 ученика. Всяка програма предлага и второ ниво поради голям интерес от страна на курсистите. Обучението е модерно, забавно и интерактивно, с 6 основни лектори. Прилага се богат визуален и аудиоматериал. Всяка програма съдържа поне четири работни срещи със значими съвременни български творци в различните видове изкуства.

    По време на обучението няма оценки и домашни, учениците имат пълната свобода и удоволствие от знанието, могат да грешат, да опитват нови идеи, да предлагат творчески концепции, да разговарят и дискутират. Във всички анкети завършилите отбелязват, че един от основните мотив за участие е и средата на модерни, млади хора, в която всеки попада.

Целта на Академията е да създаде естетическа и ценностна система за възприемане и разбиране на съвременните изкуства от началото на ХХ век досега, да изгради у интелектуално любопитни ученици цялостна представа за историята на съвременните изкуства и модерните идеи. Академията изработва механизъм за критично и творческо мислене върху действителността чрез изучаване на съвременните изкуства и модерните методи на мисловен анализ. Една от целите е да се осигури липсващата връзка между традиционното образование и динамичните промени на модерното общество.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.