13 години изплащаме 14,2 милиона евро кредит за асфалт

Под небето

Image title
13 години пловдивчани ще изплащат 14,2 милиона евро кредит за нови улици. Договореният лихвен процент по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие е 2.65. Това са част от параметрите на кредита, по който днес бе подписанo мандатно писмо от кмета Иван Тотев и ръководителя на Мисията на Европейската банка за възстановяване и развитие за България Даниел Берг. Това се случи в София, а с документа  се дава зелена светлина за теглене на заема за съфинансиране на големи пътни обекти в Пловдив. Това стана в присъствието на Сюзън Конгренсън от централата на ЕБВР в Лондон.
Решението за кредит в размер на 14.2 милиона евро бе взето от Общинския съвет на сесията на 24-ти януари тази година. Тогава местният парламент даде мандат на кмета инж. Иван Тотев за провеждане на преговори между Европейската банка за възстановяване и развитие и Община Пловдив за съфинансиране във връзка с реализиране на конкретни инвестиционни проекти.
ЕБВР ще изготви за своя сметка технически, екологичен и икономически анализ на предложените инвестиции и ще предостави безвъзмездно 150 000 евро донорски средства за техническо сътрудничество.
Средствата ще бъдат използвани за ремонт и разширение на булевард „Коматевско шосе“ в обхвата от „Александър Стамболийски“ до входа на кв. Коматево, бул. „Руски“ в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. „Шести септември“, бул. „Шести септември“ в участъка от мост „Адата“ до бул. „Цариградско шосе“, нов транспортен възел на Водната палата, както и за изграждането на изцяло новите булевард „Северен“ от мост „Адата“ до „Карловско шосе“ и продължението на бул. „Професор Цветан Лазаров“.
Списъкът с обектите може да се допълва и променя като предстои информационна кампания и обществено обсъждане.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.