Георги Титюков мина на био мед

Под лупа

Image title
Кандидатът за градоначалник и водач на листа за общински съветници на коалиция „Кауза Пловдив”,  и настоящ заместник-кмет Георги Титюков откри Фестивала на пчелния мед и пчелните продукти на площад „Централен“ днес. Третото поредно изложение за мед в Пловдив започна с тържествен водосвет.  Организатор на изложението е  Общинското пчеларско сдружение „Акация 1899“.
С повече от един век история и опит в производството на качествен мед, традицията се продължава от сдружението за втора поредна година. Двадесет изложители от цялата страна представят своите продукти. Гостите на фестивала и любители на истинския мед могат да опитат продукти от Странджа, Източна България, Софийско, Средногорието, Плевенско. Представител на пчеларите от Калофер впечатлява дегустаторите със своя биологичен мед. „Този фестивал на меда се утвърди като традиция за нашия град и дава възможност на пловдивчани и гости на града да опитат мед от всички краища на България“, заяви по време на откриването  Георги Титюков. Който не скри, че ще мине на био мед, за да поддържа форма и тонус.
„Медът – най-добрият естествен защитник на децата“ е мотото на тазгодишния Есенен фестивал на пчелните продукти. Буркани с мед ще бъдат раздавани символично на ученици на 15 септември от организаторите от пчелно дружество „Акация 1899“ по време на медната есенна фиеста на площада пред Централна поща.
Тази година хит на сладкия форум са продуктите от биопчелините.  Всички изложители разполагат със сертификати от лицензирани лаборатории, с които гарантират качеството на своите продукти. Фестът, който се организира с партньорството на Общината и под патронажа на зам.-кмета Георги Титюков, ще продължи до 22 септември – Денят на независимостта.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.