НовиниПод небето

В Царацово се радват на ремонтирана улица към гробищата

На финалната права е ремонтът на ул. „Сергей Румянцев“ в с. Царацово. В това се увериха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова и кметът на селото Димитър Петров, които инспектираха обекта.

Реконструкцията обхваща 530 метра от отсечката, която води до Траурния парк в селото, до обработваемите земеделски земи на изток от с. Царацово и до площадката за растителен отпадък. Улицата се ползва интензивно от земеделските производители, от жителите, които изхвърлят растителния отпадък от домовете си, както и от служителите на фирмите, които извършват търговска и промишлена дейност.

„Ремонтът по тази пътна отсечка за мен е от изключителна важност, защото се ползва от всички жители в нашето село. Улицата не е ремонтирана повече от 45 години, състоянието й беше изключително лошо, което правеше още по-тягостен последния земен път на починалите ни близки“, каза кметът на с. Царацово Димитър Петров. В допълнение Гергана Трендафилова, която е родом от селото, сподели, че си дава сметка, че има и други улици, които се нуждаят от подобни действия, но почитта към починалите е израз на любовта и уважението на живите.

 „Благодарение на всеобщите ни усилия, въпреки трудностите, произтичащи от липсата на бюджет, от днес жителите на село Царацово ще имат напълно обновена улица. В желанието си да  поддържаме чисти селата ни, и това да става лесно за жителите ни, сега зелените отпадъци ще стигат безпроблемно до мястото, отредено им за събиране. Ремонтът има още по-голямо значение, защото оттук минават всички жители на селото, за да посетят Траурния парк“, посочи кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина