Новини

Путин бомбардира цяла Украйна

Зеленски: Опитват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на земята

След месеци на относително спокойствие в украинската столица, взривове разтърсиха Киев и още няколко града в Украйна тази сутрин. Опасността от въздушен удар е обявена в 6:47. След 8 часа сутринта в Киев прогърмяват 3-4 експлозии. По-късно информацията за нападението потвърди кметът на града Виталий Кличко. Експлозии са регистрирани в квартал Шевченковски – в центъра на столицата

Съобщава се за удари с ракети и бомби и в Житомирска, Лвовска, Тернополска област. За взривове съобщи и кметът на Днепр.

Ростислав Смирнов, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна, съобщи към 10 часа, че в Шевченковския район на Киев 8 души са загинали в резултат на ракетна атака, а още 24 цивилни са ранени.

„229-ти ден на пълномащабна война. 229-ти ден се опитват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на земята“, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в канала си в Telegram.

„Сирените за въздушна тревога не стихват в цяла Украйна. Има ракетни попадения. За съжаление има загинали и ранени. Много ви моля: не напускайте убежищата. Пазете себе си и своите близки. Нека издържим и бъдем силни“, подчерта президентът на Украйна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина