ГрадътЗдравеНовини

Причината за натравянето на 7 деца от ДГ „Славей“ още не е ясна

Очакват се резултатите от взетите проби. Засега версиите са хранително отравяне, или с ентеровирус

Възможно е Натровените няколко 4-годишни от детска градина в Кършияка да са с вирус.

Силно се надяваме, че става дума за ентеровирус, но нека лекарите направят необходимите проверки„, това коментира директорката на детска градина „Славей“ в район „Северен“ в Пловдив Любка Биволарска.

Според информацията на ръководството на детското заведение, става дума за възпитаници на 2 А група, в която още в понеделник е имало едно дете с оплаквания. В групата има общо 23 деца, като при останалите няма симптоми. Вчера във 2А група са били само 4 деца, другите са били оставени превантивно вкъщи.

Биволарска. Тя допълни, че първото дете е било с оплаквания още в понеделник, другите две са получили симптоми във вторник и са били хоспитализирани. 

От УМБАЛ „Свети Георги“ съобщиха, че общо 7 деца от същата градина са били приети в болницата с гадене и повръщане. Три от децата са в по-тежко състояние и са настанени в Инфекциозна клиника, а след намесата на лекарите и положените грижи, състоянието им е подобрено. Другите четири деца са били прегледани в амбулатория и са на домашно лечение.

От РЗИ съобщиха, че причината за състоянието на децата още не е ясна. Очакват се резултатите от взетите проби. Засега версиите са хранително отравяне, или с ентеровирус.

От инспекцията тече проверка по случая. Експерти от Областната дирекция на БАБХ също извършват проверка в детската градина. Проверяват се освен персонала и проби от храните, давани през седмицата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина