ЗдравеКриминалеНовини

Пострадал е спешният медик от катастрофиралата линейка в Пловдив

Снимка: Радио Пловдив

Като Под тепето ви съобщи, автомобил на Центъра за спешна помощ претърпя пътен инцидент днес по обяд на оживено кръстовище в ж. к. Тракия.

Катастрофа с линейка в Пловдив

За ПТП-то е постъпил сигнал минути преди 13 часа. Съобщено е, че линейка, превозваща пациент в тежко състояние, която се е движела с включена светлинна и звукова сигнализация, се ударила в микробус на кръстовището до Мебелна къща. Според първоначалната информация специализираният автомобил е преминал на червен сигнал на светофара и се сблъскал с преминаващ на зелено микробус.   

Най-пострадала е лекарката в линейката. Тя е настанена във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ “Свети Георги”, съобщиха от лечебното заведение. Има контузия на гърди и корем, не е тежко ранена, оставена за наблюдение от специалистите.

Линейката е превозвала пациент с инсулт. 80-годишната жена е била с кислородна маска. При удара на двата автомобила тя е получила повърхностно порязване от счупено стъкло. „

„Раната е обработена на място от дошлия помощен екип, след което болната е транспортирана в същата болница и е приета в отделението по „Вътрешни болести“, съобщи  директорът на Центъра за Спешната помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов.

В Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ е бил прегледан и парамедик от катастрофиралата линейка. За него на този етап се съобщава, че е във видимо добро състояние, текат изследванията му.

Шофьорите на двата автомобила са били прегледани на място от пристигналите екипи и не са постъпвали в здравни заведения.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина