ГрадътЖивотИмоти в ПловдивНовини

Обезпечават на 100 процента с паркоместа жилищата в нов комплекс в Южен

Подземни, партерни и външни места за автомобили осигуряват в Z-образния комплекс, който ще се намира от южната страна на карето между бул. „Александър Стамболийски” и „Димитър Талев”

Липсата на места за паркирането в кварталите е един от най-сериозните проблеми в Пловдив, който пряко влияе на качеството на живот на хората и следва да е основен акцент при политиките, касаещи развитието и разширяването на града в следващите години. Собственото паркомясто става все по-голяма екстра за пловдивчани, а тази тенденция, за щастие, започва да се следва и от сериозните инвеститори. Такъв е примерът с новия проект на PIMK Build в район Южен. Компанията смята да осигури паркоместа за бъдещите новодомци на партерния етаж, ще изгради и огромен подземен гараж под целия имот, върху който ще строи Z-образния комплекс. Освен това са предвидени и множество паркоместа на терена около сградите, като  по-голямата част от тях ще са с перголи.

„Смятаме, че освен качественото строителство, осигуряването на паркомясто трябва да е приоритет на всеки един инвеститор в тези времена, в които натискът на автомобилите в градска среда се увеличава ежедневно. Компаниите трябва да подхождат отговорно и да не замитат този проблем под килима с идеята да спечелят допълнително от площ за живеене или търговия”, обясняват от дружеството.

От там съобщават, че до края на годината ще започне изграждането на новия Z-образен комплекс в “Южен”, в който жилищата ще са обезпечени с паркомясто на 100 процента. Той ще се навира от южната страна на карето между бул. „Александър Стамболийски” и „Димитър Талев”.

Инвеститорът PIMK залага на удобни и комфортни жилища, които ще са разположени в 6 сгради. 3-те са с партерен етаж с гаражи и 8 жилищни етажа над него. Другите 3 сгради отново са с партерен етаж с гаражи и 10 жилищни етажа нагоре. Жилищата, които са малко над 280 на брой, ще са с френски прозорци – на 15 см от пода, което ще позволи повече осветеност в тях. Помислено е разположението на сградите да е такова, че да не позволява видимост от един апартамент в друг през огромните прозорци. Те ще са на калкан и ще оформят буквата Z.

Срокът за завършване на проекта е 2 години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив
Back to top button
Изпрати новина