АктуалноВластГрадътИграчкиНовини

Организират извънредна сесия за Панаира днес след обяд

В момента се работи по изненадващо обявеното късно снощи искане на съветниците от ПП ГЕРБ за извънредна сесия за Панаира, разбра репортер на Под тепето Очаква се тя да бъде насрочена днес след обяд за 14 часа.

До момента няма входирано искане за свикване на заседание, това показа проверката на медията ни.

Правилникът за работа на местния парламент дава възможност за свикване на извънредно заседание от днес за днес. В момента се събират необходимите подписи, а председателят на Об С е натоварен със задачата да звъни на всички съветници, за да ги предупреди, че се планира сесия.

Припомняме, че съобщението за настояване за извънредна сесия дойде в 19,49 ч. във вторник вечер, след като стана ясно, че ДБ спряха вписването на акциите на Панаира в Търговския регистър в рамките на работното време. В 20,41 часа от пресцентъра на Община Пловдив съобщиха, че и И кметът е внесъл документи в съда и регистъра.

В новата история на пловдивския местен парламент има подобно скоростно свикване на извънредно заседание. През 2008-ма година, когато бе отстранен от поста председател Йордан Кюмююрджиев. Тогава сесията бе свикана за след 30 минути, напомниха съветници.

Пред Под тепето Иван Тотев заяви, че първото решение за Панаира си е изпълнило задачата. „Сега в диалогичен и спокоен тон трябва да решим какво правим от тук нататък. Следва дело.“

Очаквайте коментар на лидерът на ПП ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев по казуса с Панаира и внезапната активност на съветниците от партията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Какъв казус, какви 5 лв? Герберите се издъниха яко със слугуването на Гергов. Бойко се уплаши от комисията в парламента и се извъртя на 360°. Кмета от началото беше против да се вземат акциите в Пълдин тур ивест.

    1. „извъртял се на 360“ абе сульо, да се извърти на обратно / наопъки = това прави 180 градуса.

      360 значи първоначалната посока / сиреч =0 градуса.

      Капиш?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина