КултураНовини

Световноизвестни музиканти пристигат в Пловдив за предстоящите концерти в юбилейния XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Емблематичният ансамбъл BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на Фестивала на 24 май в Малката раннохристиянска базилика. И петимата участници в него са прочути белгийски музиканти и педагози.

Веско Ешкенази – един от най-изтъкнатите цигулари на нашето време, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам  ще музицира в Епископската базилика на 25 май заедно с акордеонистката Вероника Тодорова и пианиста Георги Милтиядов, представяйски програмата “В света на музиката”, подготвена специално за Фестивала.

Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера пристига за МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” на 5 юни заедно с изключителния пианист Людмил Ангелов директно след ангажименти в Миланската Скала. Двамата знаменити артисти ще изнесат съвместна концертна програма за първи път в Пловдив.

Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо. Билети за концертите – онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина