ГрадътКултураНовини

Кино-литературен фестивал в Пловдив през октоври

Осмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри, който тази година се провежда под мотото „Преоткритото време“, ще се състои в столицата и още шест града в страната: Пловдив (14-30 октомври), Варна, Велико Търновo, Бургас, Габрово и Стара Загора.

В града под тепетата фестивалът ще се проведе от 14 до 30 октомври.

Паралелното дигитално издание на Синелибри гарантира възможност максимално широк кръг от зрители от цялата страна, включително от уязвимите групи, да се насладят на майсторски осъществени литературни адаптации, дело на кинотворци от различни поколения. 

Тридесет и пет филма от програмата на фестивала ще са налични на платформата neterra.tv/plus в интервала 8-30 октомври, в т.ч. ирландското предложение за „Оскар“ – „Мълчаливото момиче“ на реж. Колъм Барейд, блестящата биографична драма „Пактът“ на реж. Биле Аугуст, амбициозната копродукция „Осемте планини“, въздействащата адаптация по романа „Лимонов сладкиш с маково семе“, загадъчната история „Дневникът на подправките“, проникновената френско-белгийска драма „Сбогом, господин Хафман“, документалните филми за Милан Кундера и Сол Белоу и др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина