Криминале

Смъртта на единия от Братя Галеви: Реакциите из страната

Министерството на вътрешните работи веднага реагираха на открития мъртъв Ангел Христов – един от двамата издирвани престъпници, известни като Братя Галеви. „Единствената сигурна информация, която имаме, е, че това е трупът на Ангел Христов“ – това заяви министърът на вътрешните работи Дерменджиев днес, цитиран от OFF News.

Куп неизвестни и странни обстоятелства съпътстват смъртта на издирвания мъж. Смята се, че е починал от инфаркт в собствения му дом – но не е ясно кога и как изобщо той се е озовал там. Той е осъден и се издирва в България от години, но няма данни да е преминавал границата. Как е сторил това е мистерия за българските власти.

МВР спря погребението, за да се извърши аутопсия на тялото. Разпитани са близките, които обаче дават противоречиви сведения.

Министър Демерджиев коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта. Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди, добавя Дерменджиев.

„Дневник“ допълва, че се проверява дали Ангел Христов е влязъл жив или не в страната. Самоличността му е категорично установена чрез ДНК тест, допълни министър Дерменджиев.

снимка: Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина