БългарияВластИзбориНовини

ПП връща днес неизпълнения втори мандат на президента

Чака се решението на Румен Радев за последния шанс за правителство

„Продължаваме промяната“ връща днес на президента Румен Радев неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство, пише OFFNews. Партията се отказа да предлага кандидати за министри, след като не получи подкрепа за програмната си декларация в парламента.

Очаква се решението на държавния глава на кого ще връчи третия мандат за последен опит за кабинет.

Ако не стане чудо, ще има избори в началото на април, заяви вчера съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Продължаваме промяната“ и ГЕРБ трябва да се разберат и да има правителство, макар и с посредничеството на получилия третия мандат за съставяне на такова. Точно сега е изключително важно да има правителство, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Съгласен съм с Христо Иванов, че трябва да има правителство. Застани отпред с третия мандат, събери лидерите на всички партии! Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов, да ни покани на разговори и да каже условията на всичко, което говори – как може да се случи. Нека да подпишем нов обществен договор“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По конституция след неуспех на първата и втората политически сили президентът има право на избор кого да натовари с изпълнението на третия мандат като го връчва на председателя на предпочетената парламентарна група, а не на кандидата за премиер, както е в първите два случая.

Ако редовен кабинет не бъде съставен и пак последват избори, страната ни ще пропусне възможностите да влезе скоро в Шенген и в еврозоната.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина