Избори

Как гласува кварталът: Силно „Възраждане“ в „Южен“

БСП с най-слаб резултат в квартала на юг от жп-линиите, но бие „Демократична България“ за четвъртото място

Силен резултат постига „Възраждане“ в район Южен на Парламентарните избори от 2 октомври, показва анализа на данните от ЦИК. Патриотичното формирование води категорично на третата позиция пред конкурентите си, като събира 1870 гласа. „Южен“ е вторият най-силен район за „Възраждане“ след „Тракия“, където постигат малко по-добър относителен резултат като процент.

Първи и втори както навсякъде в града са ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Тук преднината на ГЕРБ е съвсем малка – около 70 гласа при гласували 7032 срещу 6950 за ПП.

Четвърта политическа сила в „Южен“ е БСП, които получават подкрепата на 2093 души. Това е един от по-слабите райони за социалистите, като другият най-слаб относителен резултат те постигат в „Централен“. Въпреки това те печелят срещу „Демократична България“, които остават пети в „Южен“ с 2028 души подкрепа. ДБ имат по-ниски резултати в „Тракия“ и в „Източен“.

На шестото място както във всики други квартали е „Български възход“ на Стефан Янев с подкрепата на 1837 души. Съвсем очаквано ДПС има слаба подкрепа в квартала, като общо 249 души са пуснали бюлетина за тях.

Разпределението по квартали в района и по училища е относително стабилно, спрямо целия „Южен“. Най-много секции – общо 18 – има в ОУ „Димитър Талев“, заедно с физкултурния салон. Там ПП печели с 11 гласа пред ГЕРБ – 1460:1449. Останалите формации повтарят подредбата си.

В другото голямо школо „Стоян Михайловски“ има почти пълен паритет – 1071 души за ПП срещу 1072 за ГЕРБ. В двете сгради на „Братя Миладинови“ ГЕРБ бие с 878 на 852 гласа, като там четвърта сила излиза „Демократична България“, а пета – партията на генерал Янев „Български възход“, като БСП остава чак на шесто място.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина