ИзбориНовини

Бойко Борисов: Хората очакват от нас да ги извадим от кризите

„Кръстът на ГЕРБ е все такъв – хората очакват от нас да ги извадим от кризите сякаш това става с едно решение и с магическа пръчка. Представянето на програмата ни случайно съвпадна с днешния празник – Кръстовден.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на План за развитие и възстановяване на България. Документът е озаглавен „България след кризите – план за възстановяване“ и обхваща всички секторни политики от обществения живот.

Планът съдържа конкретни стъпки за преодоляване на икономическата нестабилност и енергийната криза, пред която е изправена страната ни, както и политики за подобряване стандарта на живот на българските граждани, на бизнес средата и насърчаване на инвестициите. Борисов коментира, че 2 години се чака план за възстановяване, но него го няма.

“Всички други държави се справиха. Явно на българите не им трябва План, защото излишъците са толкова големи. В същото време всяка седмица се тегли нов дълг”, добави още той.

Председателят на ГЕРБ посочи, че по време на обиколките в страната хората очакват да им даде надежда.

,,Но ние не можем да им кажем, че ще увеличим това или онова. Ние трябва да кажем как държавата ще изкара пари, какъв ще е растежът, как да вдигнем БВП и най-вече с какви механизми”, посочи председателят на ГЕРБ.

По думите му никой документ не е съвършен – ще го гледаме ние и нашите опоненти. Където има възможност, ще подобрим – това не е Библия или Коран.

,,Това е документ, който казва как ние можем, в какви срокове и по какъв начин ще изведем България от кризата. Това говорете на хората, те вече знаят за чудовищната инфлация, за обедняването”, коментира Бойко Борисов.

Той поиска в Плана да бъдат включени мерки за киберсигурност и създаване на такава държавна агенция.

Според Борисов целият план за възстановяване се гради на подпомагане и трябва да се организира така икономиката и индустрията, за да носи приходи в бюджета. Лидерът на ГЕРБ уточни, че днес партията е показала колко подготвени са кадрите в нея, а листите за предстоящия вот са сплав от младост и опит.

,,ГЕРБ е сплав от опит, младост и знания. В нашите листи има и старейшини, и млади хора. Ние не сме като „Продължаваме промяната“ да се упражняваме по управление на гърба на народа. Една социална държава се прави с мощна икономика, индустрия, туризъм, които да генерират средства”, заяви още той. Председателят на ГЕРБ иска България отново да е в центъра на геополитиката.

,,Правили сме го и се надявам след втори откомври да го правим пак”, посочи той.

На събитието присъстваха всички важни фигури в партията, много от кандидатите за народни предтавители, както и кметовете на големите общини. Отсъства обаче кметът на Пловдив Здравко Димитров- той бе на първа копка на детска ясла в Съдийския квартал със заместника си Георги Титюков, цялата Кауза Пловдив и Съюз за Пловдив, и нито един представител на ГЕРБ. Нямаше го дори районния кмет Георги Стаменов- не е бил поканен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина