АктуалноГрадътЖивотИзпод тепетоНовини

Започна изграждането на нова детска ясла в Съдийския квартал

Започна изграждането на нова детска ясла в Съдийския квартал. Днес кметът Здравко Димитров и заместника му Георги Титюков направиха първа копка на обекта, който трябва да бъде завършен за година и половина. Общата стойност на проекта е 2,9 милиона лева, като договорът е до обзавеждане на яслата и млечна кухня към нея. Забавачката ще е с три групи за общо 72 деца.

„Кварталът сам пожела в единствения свободен общински парцел в района да бъде изградена детска ясла, тъй като такава там няма. Теренът е около 2,5 декара. За целта от имота бяха преместени две социални услуги в Тракия, след разрешение от Министерството на труда и социалната политика. Минахме всички процедури- комплексен проект, промяна на ПУП, съгласие на министъра на образованието парцелът от „образование” да се преобразува в „образование и здравеопазване”. Срокът на договора по обществената поръчка е 500 дни, но се надяваме да се случат по-бързо нещата, за да може да имаме още една детска ясла”, съобщи зам.-кметът Георги Титюков.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина