Устройствата за продажба на билети в градския транспорт още нямат връзка с НАП

Градът

В процес на изпитание са само апаратите по спирките

Няма решение нито кои линии ще тръгнат пробно с електронни билети, нито кога

Таня Кънева

Официална проверка по БУЛСТАТ в Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Пловдив показа, че към момента се водят в срок на изпитание само няколко стационарни устройства за продажба на електронни билети. Проверката бе извършена по запитване на Под тепето по повод  очакваното стартиране на проекта за модернизация на масовия градски транспорт в града.

Става дума само за апаратите, които са монтирани на спирки и в обществени сгради в Пловдив. Те се водят в срок на изпитание, който по закон е 6 месеца. Това означава, че устройствата още не са регистрирани, защото процесът на регистрация е възможен само след успешно приключване на изпитателния период, обясниха от пресцентъра на НАП. От друга страна от Агенцията признаха, че не е ясно на кого трябва да са регистрирани устройствата в автобусите.  

Зам.-кметът по транспорт Златин Велев потвърди пред Под тепето, че устройствата все още не са регистрирани. По думите му текат тестове и изпитания. На въпроса ясно ли е вече кои 4 линии ще бъдат пуснати пилотно с електронни билети, както се очакваше това да стане през настоящата седмица, Велев отвърна, че още не е взето решение.

Споделете ни във:

2 коментара за “Устройствата за продажба на билети в градския транспорт още нямат връзка с НАП

  1. То поне половината рейсове нямат устройствата вий…… с глупости се занимавате. Нъл взехме парите, другото ….

  2. Добро утро, това и децата го знаят вече, няма нужда да си запълвате времето пак с едно и също 🙂 Вземете я насочете тази енергия към нещо по-смислено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.