Подлезът на Панаира се наводнява всеки ден

Градът

Един дъжд и съоръжението става труднопроходимо

Паулина Гегова

Пролетните дъждове отново нанесоха своите щети на пешеходния подлез до Панаира. Съвсем наскоро стана ясно, че му предстои ремонт за 10 000 лв., които Общината ще отпусне на район „Северен“.

Кметът на района Ральо Ралев се нае да назначи обследване, което стигна до заключението, че съоръжението се нуждае от сериозен ремонт. Нужно е да се монтира нова помпа за канализацията, тъй като настоящата е изгоряла, да се възстановят част от плочките и да се изчистят дъждоприемните шахти. Последното като че ли е най-належащо, защото дори и слаб дъжд наводнява подлеза, а какво остава за по-силни, типични за пролетния сезон.

 

Наши читатели вече се оплакаха от състоянието му. Не само от събиращата се вода, но и от мръсотията. Недопустимо е подлез до такова стратегическо и централно място да изглежда по такъв начин. Общината трябваше да се погрижи отдавна за него, но от години не се е правила никаква ремонтна дейност, дори козметична. При дъжд преминаването е затруднено, особено когато става въпрос за деца, бебешки колички или възрастни хора.

Самият инж. Ралев заяви наскоро, че веднъж получи ли необходимите средства за ремонта, ще обяви обществена поръчка. Всички граждани очакват това да се случи в най-скоро време и подлезът най-накрая да се превърне в такъв, който отговаря на изискванията и ликът на бъдеща Европейска столица. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.